Digitaal patroon (download)

Patroon 'Bargello' - Laura & Lynsey Angell - @Bargello_sisters

Dit is een digitaal patroon

Deze patronen zijn alleen aan te schaffen of te downloaden wanneer je ingelogd bent, zodat het patroon aan jouw account gekoppeld kan worden Inloggen

Bargello borduren
Bargello borduren of Florentijns borduren was in de jaren zeventig van de vorige eeuw razend populair. Door van donker naar licht of licht naar donker te borduren, ontstaat er een prachtig diepte-effect. Naast het kleurgebruik is ook de herhaling van het patroon kenmerkend voor deze techniek.

Bargello - Florentijns borduren voor beginners en gevorderden’ is een prachtig nieuw boek van de Laura & Lynsey Angell, oftewel @Bargello_sisters! Met hun eigentijdse patronen en projecten voorzien van indrukwekkende kleurverlopen brengen ze de bargello borduurtechniek naar deze tijd. De techniek leent voor spectaculaire, golvende patronen in spannende kleurcombinaties die kunnen worden toegepast in diverse projecten. Dit prachtige kussen in Toscaanse tinten bijvoorbeeld is voorzien van een patroon in de vorm van lantaarns. Mooi hoe het patroon in elkaar overloopt vind je niet? Gebruik duogaas voor extra stevigheid en acryl-garen (dikte DK) in de kleuren die je zelf het mooiste vindt!

Hoe maak je het lantaarn-patroon?
1. Creëer een ruitvorm in het midden van het gaas met de klimmende baksteensteek (volgens de schematische tekening op het patronenblad). Wissel van kleur en omring de vorm boven en onder met een enkele platstreek; vul de rest in met baksteensteek. Wissel weer van kleur, volg de rand van de ruit, borduur de vleugelvorm aan elke zijkant en verbind. met een enkele steek.
2. Volg hetzelfde proces: volg de steken rondom de buitenkat voor de volgende twee cycli en eindig met de vijfde kleur. Ga verder met de vijfde kleur en borduur de buitenlijnen van elke lantaarn over het gehele gaas, dat er een raamwerk ontstaat.
3. Werk nu van buiten naar binnen en borduur de tweede lantaarnvorm op dezelfde manier als de eerste - gebruik de schematische tekening als leidraad.

icon betaalmethode Idealicon betaalmethode PayPalicon betaalmethode Bancontacticon betaalmethode Soforticon betaalmethode Giropay
icon postNL bezorgd