Digitaal patroon (download)

Patroon Scharenetuitje - Borduurparadijs Joke - Joke Trebbe de Nijs

Dit is een digitaal patroon

Deze patronen zijn alleen aan te schaffen of te downloaden wanneer je ingelogd bent, zodat het patroon aan jouw account gekoppeld kan worden Inloggen

De wondere wereld van borduren
Joke Trebbe - de Nijs is een bekende naam in de borduurwereld. Het borduren leerde ze al op haar derde jaar bij de nonnen. Ze ontwikkelde bovendien zelf een nieuwe borduurtechniek: ‘naaldschilderkunst in drie dimensies’. Nadat ze jarenlang bij Magazijn ‘De Vlijt’ in Utrecht, de oudste handwerkwinkel in Nederland, had gewerkt, opende ze 2007 haar eigen winkel: Borduurparadijs Joke. Haar kennis over borduren geeft Joke graag aan anderen door. Niet alleen door het geven van adviezen en workshops bijvoorbeeld, maar dit jaar ook in Het Borduurblad!

In de aankomende edities van het Borduurblad neemt Joke je mee door de wereld van bijzondere borduursteken. Al gaandeweg ga je samen met haar aan de slag met het maken van een prachtig mooie borduurset die onder andere bestaat uit een schitterende borduurbuidel, een etui voor je schaar en een scharenflop. Het patroon van de scharenflop vind je in de vorige editie van Borduurblad. In deze uitgave staat het patroon van het scharenetuitje. Wanneer je je schaartje daarin bewaart, hoef je je ook geen zorgen te maken dat de scherpe punten van de schaar je borduurwerk beschadigen Kortom, een onmisbaar borduurattribuut eigenlijk!

Borduurformaat:
83 x 83 kruisjes (15,1 x 15,1 cm)

Benodigdheden:
35 cm linnenband van Vaupel & Heilenbeck (20 cm breed - 5,5 kr/cm). Paradijsgaren (8300-serie) in de kleuren Diepwater, Hofvijver, Dennegroen, Dille. Borduurnaald met stompe punt. Borduurschaartje. Kraal, knoopje of drukkertje.

Gebruikte steken:
Blokje ‘schuine steken’, rhodossteek, koninginnesteek, plussteek, maassteek, stiksteek (stiksteek heen lijn 1 en stiksteek terug lijn 2) en boerenhemdensteek.

Werkwijze:
1. Borduur het vierkantje volgens het patroon (zie patronenvel) met één draadje garen.
2. Knip vervolgens uit het band nog een vierkantje voor de binnenkant van het scharenetuitje.
3. Leg de lapjes op elkaar met de goede kant naar boven, vouw de naadjes naar binnen en zet de lapjes met de boerenhemdensteek aan elkaar.
4. Vouw de punten van het lapje als een soort patatzakje dubbel precies op de rode lijnen die je in het patroon op het patronenvel ziet staan.
5. Zet de twee lange kanten tegen en elkaar vast met de boerenhemdensteek.
6. Maak aan het bovenpuntje (het klepje) een lusje voor het knoopje of kraaltje dat je op het scharenetuitje hebt genaaid. Je kunt er ook voor kiezen om er een drukkertje op te bevestigen waarmee je het scharenetuitje kunt sluiten.

icon betaalmethode Idealicon betaalmethode PayPalicon betaalmethode Bancontacticon betaalmethode Soforticon betaalmethode Giropay
icon postNL bezorgd