Digitaal patroon (download)

Patroon 'Zwarte Mees' - Maria Diaz

Dit is een digitaal patroon

Deze patronen zijn alleen aan te schaffen of te downloaden wanneer je ingelogd bent, zodat het patroon aan jouw account gekoppeld kan worden Inloggen

Zwarte mees
Je zou kunnen denken dat dit een koolmees is, maar als je goed kijkt zie je dat dit lieve vogeltje toch net iets anders is gekleurd. De zwarte mees is veel bleker van kleur en bovendien een stuk kleiner dan zijn grote broer de koolmees. Je vindt zwarte mezen meestal in naaldbomen, daar eten ze vooral spinnen en insecten. Maar ze kunnen zich ook in je tuin begeven, zeker als je daar een voedertafel met wat zaden erop hebt staan!

Borduurformaat:
139 x 100 kruisjes

Benodigdheden:
Zweigart Aida. DMC of XX-garen in de op de teltekening genoemde kleuren. Borduurnaald met stompe punt nr. 22-24. Borduurschaartje. Rijggaren.

Werkwijze:
Slinger de stof om met het rijggaren om uitrafelen te voorkomen. Zoek het midden van de stof met behulp van een centimeter en begin vanuit dit midden met het borduren van het patroon. Borduur in kruissteek en driekwartkruissteek met twee draden over twee weefseldraden of één weefselbosje volgens de teltekening op het patronenblad. Borduur de stiksteken met één draad.

Afwerking:
Leg het borduurwerk met de goede kant naar beneden op een zachte doek of handdoek en pers het voorzichtig op met een stoomstrijkijzer of met behulp van een vochtige doek. Laat het werk eventueel mooi inlijsten.

icon betaalmethode Idealicon betaalmethode PayPalicon betaalmethode Bancontacticon betaalmethode Soforticon betaalmethode Giropay
icon postNL bezorgd