Digitaal patroon (download)

Patroon 'Schoollapjes' - Loes de Kleuver

Dit is een digitaal patroon

Deze patronen zijn alleen aan te schaffen of te downloaden wanneer je ingelogd bent, zodat het patroon aan jouw account gekoppeld kan worden Inloggen

Back to school!
Schoollapjes zijn kleine - meestal rode - borduurwerkjes die vroeger op school werden gebruikt om het borduren onder de knie te krijgen. Tegenwoordig borduren we schoollapjes gewoon omdat we ze erg mooi vinden. Onze ontwerpster Loes de Kleuver is in 2016 begonnen met het ontwerpen van nieuwe schoollapjes. Moderne lapjes die meer van deze tijd zijn, soms zelfs heel actueel, maar die je nog steeds wel uitdagen je borduurtechnieken te verbeteren.

Borduurformaat:
89 x 89 steken

Benodigdheden:
Linnen (11 dr/cm) of Aida (5,5 weefselbosjes per cm) of ieder gewenste andere stofsoort. DMC of XX-garen in de op de teltekening genoemde kleuren. Borduurnaald met stompe punt nr. 22-24. Borduurschaartje. Rijggaren.

Werkwijze:
Slinger de stof om met het rijggaren om het uitrafelen te voorkomen. Zoek het midden van de stof met behulp van een centimeter en begin vanuit dit midden te borduren. Borduur in kruissteek met twee draden over twee weefseldraden of één weefselbosje volgens de teltekening op het patronenblad en in stiksteek met één draad.

Afwerking:
Leg het borduurwerk met de goede kant naar beneden op een zachte doek of handdoek en pers het voorzichtig op met een stoomstrijkijzer of met behulp van een vochtige doek. Laat het werk eventueel mooi inlijsten of maak er naar eigen inzicht een andere mooie creatie van!

icon betaalmethode Idealicon betaalmethode PayPalicon betaalmethode Bancontacticon betaalmethode Soforticon betaalmethode Giropay
icon postNL bezorgd