Digitaal patroon (download)

Patroon 'Paaspatroontjes' - Loes de Kleuver

Dit is een digitaal patroon

Deze patronen zijn alleen aan te schaffen of te downloaden wanneer je ingelogd bent, zodat het patroon aan jouw account gekoppeld kan worden Inloggen

Pasen in huis!
Het paasseizoen is een gezellig en vrolijk, maar ook creatief seizoen. Je kunt er allerlei leuks voor maken en er zo letterlijk de lente en de Pasen mee in huis halen. Loes de Kleuver heeft speciaal voor Borduurblad een heleboel leuke kleine lente- en paaspatroontjes ontworpen die je bijvoorbeeld in de paastakken kunt hangen!

Borduurformaat:
Kleine patroontjes (variërend tussen 8x12 en 14x14 kruisjes), grotere patroontjes (variërend tussen 18x16 en 20x16 kruisjes)

Benodigdheden:
Linnen (14 dr/per cm - 16 count) of ieder gewenste andere stofsoort. DMC of XX-garen in de op de teltekening genoemde kleuren. Borduurnaald met stompe punt nr. 22-24. Borduurschaartje. Rijggaren. Rico Design Mini Embroidery Hoop Round S-M (doorsnede 25 mm en 40 mm) - art. nr. 03545.00.00 en Rico Design Mini Embroidery Hoop Round L (doorsnede 55 mm) - art. nr. 03546.00.00.

Werkwijze:
Slinger de stof om met het rijggaren om het uitrafelen te voorkomen. Zoek het midden van de stof met behulp van een centimeter en begin vanuit dit midden te borduren. Borduur in kruissteek met één draad over twee weefseldraden of één weefselbosje volgens de teltekening op het patronenblad en in stiksteek met één draad.

Afwerking:
Leg het borduurwerk met de goede kant naar beneden op een zachte doek of handdoek en pers het voorzichtig op met een stoomstrijkijzer of met behulp van een vochtige doek. Klem het borduurlinnen tussen de borduurringetjes. Trek de stof strak en draai het schroefje aan. Rijg aan de achterzijde een draad door de buitenste rand van het linnen (knip indien nodig eerst de overtollige stof weg) en trek de draad aan. Hecht de draad af. Werk eventueel met een stukje vilt de achterzijde van het borduurringetjes netjes af.

icon betaalmethode Idealicon betaalmethode PayPalicon betaalmethode Bancontacticon betaalmethode Soforticon betaalmethode Giropay
icon postNL bezorgd