Digitaal patroon (download)

Patroon Naaldenboekje - Borduurparadijs Joke - Joke Trebbe de Nijs

Dit is een digitaal patroon

Deze patronen zijn alleen aan te schaffen of te downloaden wanneer je ingelogd bent, zodat het patroon aan jouw account gekoppeld kan worden Inloggen

Naaldenboekje borduren
Joke Trebbe - de Nijs is een bekende naam in de borduurwereld. Het borduren leerde ze al op haar derde jaar bij de nonnen. Ze ontwikkelde bovendien zelf een nieuwe borduurtechniek: ‘naaldschilderkunst in drie dimensies’. Nadat ze jarenlang bij Magazijn ‘De Vlijt’ in Utrecht, de oudste handwerkwinkel in Nederland, had gewerkt, opende ze 2007 haar eigen winkel: Borduurparadijs Joke. Haar kennis over borduren geeft Joke graag aan anderen door. Niet alleen door het geven van adviezen en workshops bijvoorbeeld, maar dit jaar ook in Het Borduurblad!

Joke neemt je gedurende zes edities (dit is inmiddels de vierde editie) mee door de wereld van bijzondere borduursteken. Al gaandeweg ga je samen met haar aan de slag met het maken van een mooie borduurset. Het patroon van de scharenflop, het scharenetuitje en de biscornu vond je in de drie vorige edities van Borduurblad. In deze uitgave staat het patroon van het naaldenboekje. Een leuk klein mapje waarin je je naalden netjes kunt opbergen. Hoe je dit naaldenboekje precies maakt, legt Joke je natuurlijk uit!

Borduurformaat:
78 x 51 kruisjes (14,2 x 9,3 cm)

Benodigdheden:
Linnenband van Vaupel & Heilenbeck (20 cm breed - 5,5 kr/cm). Paradijsgaren (8300-serie) in de kleuren Diepwater, Hofvijver, Dennegroen, Dille. Stukje molton. Borduurnaald met stompe punt. Borduurschaartje.

Gebruikte steken:
Blokje ‘schuine steken’, rhodossteek, koninginnesteek, plussteek, maassteek, stiksteek (stiksteek heen lijn 1 en stiksteek terug lijn 2) en boerenhemdensteek.

Werkwijze:
1. Begin met het borduren van de stiksteekjes. Doe dit in een twee etappes: heen (lijn 1) en terug (lijn 2). Kijk naar de tekening op de pagina hiervoor hoe dit precies in zijn werk gaat.
2. Ga vervolgens verder met het borduren van de andere steken: de rhodossteek, de maassteek, de plussteek, de koninginnesteek en het schuine steek blokje. De uitleg van deze steken vind je eveneens op de pagina hiervoor.
3. Zet het stukje molton als voering aan de binnenkant vast tegen de stiksteekjes aan. Vouw het daarna dubbel.
4. Draai een klein koord van in totaal 4 draden. Deel het in twee stukjes en zet vast aan het naaldenboekje.

Verwante producten
icon betaalmethode Idealicon betaalmethode PayPalicon betaalmethode Bancontacticon betaalmethode Soforticon betaalmethode Giropay
icon postNL bezorgd