Digitaal patroon (download)

Patroon Biscornu - Borduurparadijs Joke - Joke Trebbe de Nijs

Dit is een digitaal patroon

Deze patronen zijn alleen aan te schaffen of te downloaden wanneer je ingelogd bent, zodat het patroon aan jouw account gekoppeld kan worden Inloggen

Biscornu borduren
Joke Trebbe - de Nijs is een bekende naam in de borduurwereld. Het borduren leerde ze al op haar derde jaar bij de nonnen. Ze ontwikkelde bovendien zelf een nieuwe borduurtechniek: ‘naaldschilderkunst in drie dimensies’. Nadat ze jarenlang bij Magazijn ‘De Vlijt’ in Utrecht, de oudste handwerkwinkel in Nederland, had gewerkt, opende ze 2007 haar eigen winkel: Borduurparadijs Joke. Haar kennis over borduren geeft Joke graag aan anderen door. Niet alleen door het geven van adviezen en workshops bijvoorbeeld, maar dit jaar ook in Het Borduurblad!
 

Joke neemt je gedurende zes edities (dit is inmiddels de derde editie) mee door de wereld van bijzondere borduursteken. Al gaandeweg ga je samen met haar aan de slag met het maken van een prachtig mooie borduurset die onder andere bestaat uit een schitterende borduurbuidel, een etui voor je schaar en een scharenflop. Het patroon van de scharenflop en het scharenetuitje vond je in de twee vorige edities van Borduurblad. In deze uitgave staat het patroon van de biscornu, in de borduurwereld een welbekend speldenkussentje. Zijn kenmerkende achthoekige vorm krijgt hij doordat je twee geborduurde vierkante lapjes - waarvan één iets gedraaid - aan elkaar naait. Hoe je dat precies doet, legt Joke je natuurlijk uit!

Borduurformaat:
39 x 39 kruisjes (7,1 x 7,1 cm)

Benodigdheden:
35 cm linnenband van Vaupel & Heilenbeck (20 cm breed - 5,5 kr/cm). Paradijsgaren (8300-serie) in de kleuren Diepwater, Hofvijver, Dennegroen, Dille. Borduurnaald met stompe punt. Borduurschaartje. Steentje.

Gebruikte steken:
Blokje ‘schuine steken’, rhodossteek, koninginnesteek, plussteek, maassteek, stiksteek (stiksteek heen lijn 1 en stiksteek terug lijn 2) en boerenhemdensteek.

Werkwijze:
1. Borduur twee vierkantjes volgens het patroon (zie patronenvel) met één draadje garen.
2. Leg de lapjes op elkaar met de goede kant naar buiten. Leg één van de lapjes ietsje schuin op het andere lapje. Precies zo dat de punt van het lapje in het midden van de rand van het andere late komt te liggen. Zet de lapjes aan elkaar met de boerenhemdensteek.
3. Vul vlak voor het sluiten van de biscornu het speldenkussentje op met wat vulling.
4. Tot slot zet je het steentje in het midden van het speldenkussentje vast. Haal de draad door beide lapjes heen en trek hem aan zodat het steentje in de biscornu zakt.

Verwante producten
icon betaalmethode Idealicon betaalmethode PayPalicon betaalmethode Bancontacticon betaalmethode Soforticon betaalmethode Giropay
icon postNL bezorgd