Boek Frisian Whitework - Yvette Stanton

24,00
inclusief btw
  x  
Plaats in winkelmand
Duik in elegant Fries witwerk met historisch witwerkspecialist Yvette Stanton.

Uit Friesland in Nederland is dit een stijl van getelde borduursels uit de 17e eeuw. Het werd traditioneel gebruikt op overhemdkragen voor heren, huishoudlinnen en samplers.

Witwerk wordt meestal met witte draad op witte stof gestikt en het meeste Friese witwerk wordt op deze manier bewerkt. Deze techniek kan echter ook kleuraccenten hebben en sommige proeflappers worden volledig in gekleurd garen verwerkt. Alfabetten, figuratieve motieven en geometrische vormen komen vaak voor en worden geïnterpreteerd in een grote verscheidenheid aan steken, zoals satijnsteek, oogjes, opgeklopte rugsteek en kettingsteek; sommige ook met opengewerkt en getrokken draadwerk.

Ontdek hoe Fries witwerk te zien was op kleding en ander textiel en bestudeer de vele foto's met historische voorbeelden. Yvette leidt je door de steken en technieken van het Friese witwerk met duidelijke stapsgewijze instructies en gedetailleerde diagrammen, zodat je het vertrouwen en de vaardigheden hebt om tien originele projecten onder de knie te krijgen, van klein tot groot, met een reeks nuttige en mooie toepassingen.
icon delivery
Nederland
  • De verzendkosten zijn € 2.95
  • Boven de € 35 is verzending gratis
icon delivery
Overige landen
Verzendkosten zijn € 8.95
Boven de € 50.00 is verzending gratis
icon betaalmethode Idealicon betaalmethode PayPalicon betaalmethode Bancontacticon betaalmethode Soforticon betaalmethode Giropay
icon postNL bezorgd