Digitaal patroon (download)

Patroon kerstdiertjes - Vervaco

Dit is een digitaal patroon

Deze patronen zijn alleen aan te schaffen of te downloaden wanneer je ingelogd bent, zodat het patroon aan jouw account gekoppeld kan worden Inloggen
Roodborstjes en hertjes worden vaak geassocieerd met de kerst. Gezien het feit dat een hert een rendier is, is dat wat het hert betreft logisch. Maar hoe zit dat met het roodborstje? Volgens de site van de Vogelbescherming heeft dat te maken met de Engelse postbodes. Zij droegen vroeger in de Victoriaanse tijd rode uniformen. Ze leken daardoor op roodborsten en werden dan ook Robins (Engels voor roodborsten) genoemd. De roodborstjes die je op kerstkaarten ziet, worden daarom ook vaak als de bezorgers van post afgebeeld. Leuk weetje he?

BORDUURFORMAAT: 98 x 81 kruisjes

BENODIGDHEDEN: 35 x 30 cm Aida (kleur wit - 14 counts - 5,5 st/ cm), DMC garen in de op de teltekening genoemde kleuren. Borduurnaald met stompe punt nr. 22-24. Borduurschaartje. Rijggaren.

WERKWIJZE: Zoek het midden van de stof met behulp van een centimeter en begin vanuit dit midden te borduren. Borduur in kruissteek met twee draden over twee weefseldraden of één weefselbosje volgens de teltekening op het patronenblad.

AFWERKING: Leg het borduurwerk met de goede kant naar beneden op een zachte doek of handdoek en pers het voorzichtig op met een stoomstrijkijzer of met behulp van een vochtige doek.
icon betaalmethode Idealicon betaalmethode PayPalicon betaalmethode Bancontacticon betaalmethode Soforticon betaalmethode Giropay
icon postNL bezorgd