Digitaal patroon (download)

Patroon Sashiko - Japanse portemonneetjes

Dit is een digitaal patroon

Deze patronen zijn alleen aan te schaffen of te downloaden wanneer je ingelogd bent, zodat het patroon aan jouw account gekoppeld kan worden Inloggen
Sashiko is een traditionele borduurtechniek afkomstig uit Japan. ‘Sashi’ betekent steken en ‘ko’ betekent klein. Het verwijst naar de kleine steekjes die worden gebruikt om patronen op textiel te borduren. Deze patronen zijn vaak gebaseerd op geometrische patronen zoals golven, ruiten en strepen. De steek die wordt gebruikt is de rijgsteek en dat maakt Sashiko tot een borduurtechniek die ook reuze geschikt is voor beginners!

AFMETING: 11 x 9 cm

BENODIGDHEDEN: Unikleurige stof (70 x 15 cm). Portemonnee knip (zilver - 9 x 5 cm). Borduurgaren (gebroken wit). Naaigaren. Borduurring. Borduurnaald. Borduurschaartje. Evt. stift met uitwisbare inkt.

WERKWIJZE: 1. Breng het patroon over op de stof. Klem de stof in een borduurring en borduur het motief met twee draden volgens het patroon op het patronenvel. Je begint van boven naar beneden met borduren. Wanneer je klaar bent, lijn je het patroon in het midden uit en knip je de patroondelen voor het portemonneetje uit de stof volgens het patroon.
2. Leg de twee stukken geborduurde stof met de goede kanten op elkaar. Naai de zijnaden en de onderkant met een naadtoeslag van 1 cm aan elkaar. Strijk de naaitoeslagen open.
3. Vouw de zijnaden met de goede kanten op elkaar naar het midden van de onderkant van de tas en naai de hoeken af. Naai de voering op dezelfde manier, maar laat hier aan de onderkant een kleine opening achter om te keren.
4. Draai het geborduurde stuk stof binnenste buiten en leg het in het stuk voeringstof. Speld ze aan elkaar vast zodat de goede kanten van de stof vastzitten en op elkaar liggen. Naai de bovenrand met een naadtoeslag van 1 cm dicht. Knip de naadtoeslag tot ongeveer 0,5 cm af. Haal het geborduurde stuk stof door de opening in de bodem en trek het naar buiten.
5. Naai de opening in de bodem dicht. Trek de voering recht en strijk de naden. Stik de bovenste rand op 2 mm van de rand door.
Naai tenslotte het handvat vast. Gebruik hiervoor hetzelfde borduurgaren als je voor het patroon hebt gebruikt. Of bijpassend naaigaren als dit niet lukt. Voor dit doeleinde
icon betaalmethode Idealicon betaalmethode PayPalicon betaalmethode Bancontacticon betaalmethode Soforticon betaalmethode Giropay
icon postNL bezorgd