Digitaal patroon (download)

Patroon Olifant Rammelaar of Bijtring

Dit is een digitaal patroon

Deze patronen zijn alleen aan te schaffen of te downloaden wanneer je ingelogd bent, zodat het patroon aan jouw account gekoppeld kan worden Inloggen
BORDUURFORMAAT:
B 72 x H 91 steken

BENODIGDHEDEN:
25 x 30 cm Zweigart borduurstof (3606 Belfast) in de kleur 7479. DMC of Anchor garen in de op de teltekening genoemde kleuren. Borduurnaald met stompe punt nr. 22-24. Borduurschaartje. Rijggaren. Borduurring. Houten bijtring. Stift met uitwisbare inkt. Vulling.

WERKWIJZE:
Zoek het midden van de stof met behulp van een centimeter en begin vanuit dit midden te borduren. Borduur in kruissteek, kwart- of driekwartkruissteek met twee draden over twee weefseldraden of één weefselbosje en in stiksteek met een draad volgens de teltekening op het patronenblad.
LET OP: je kunt ervoor kiezen om een los oortje te borduren of een oortje op dezelfde stof als het olifantje.

AFWERKING:
1. Leg het borduurwerk met de goede kant naar beneden op een (hand)doek en pers het voorzichtig op met een stoomstrijkijzer of met behulp van een vochtige doek. Je kunt ervoor kiezen om beide zijden van de olifant te borduren, of slechts een zijde. Let er dan wel op dat je voor de achterzijde het patroon spiegelt!

2. Neem na het borduren de omtrek van het olifantje (en het losse oortje) over op de stof met een stift met uitwisbare inkt. Doe dit voor beide twee keer. Knip de vormen uit met daaromheen een extra rand van ongeveer 1cm. Leg de vormen met de goede kant op elkaar en stik ze (met de hand) aan elkaar vast.

3. Laat aan de bovenkant van het olifantje een stukje naad open. Keer hierdoor het olifantje binnenste buiten en vul het metwat vulling. Bevestig voordat je de naad sluit hier eerst nog een lusje dat je hebt gemaakt van een stukje borduurstof. Haal voordat je de naad sluit de houten ring door het lusje waarmee je het olifantje aan de houten ring bevestigt. Naai nu de naad - met daartussen het ophanglusje - dicht.

LET OP! Heb je een los oortje geborduurd, naai deze dan eerst eerst vast op het geborduurde olifantje alvorens je het olifantje in elkaar zet.
icon betaalmethode Idealicon betaalmethode PayPalicon betaalmethode Bancontacticon betaalmethode Soforticon betaalmethode Giropay
icon postNL bezorgd