Digitaal patroon (download)

Patroon Merklap Oekraïens geïnspireerd - Loes de Kleuver

Dit is een digitaal patroon

Deze patronen zijn alleen aan te schaffen of te downloaden wanneer je ingelogd bent, zodat het patroon aan jouw account gekoppeld kan worden Inloggen

Loes de Kleuver: “Op een van de Borduurcafé bijeenkomsten in Nijmegen heb ik Hilde van Vlaanderen ontmoet. Zij geeft lezingen over Oekraïense borduurkunst en heeft over deze bijzonder mooie borduurkunst ook artikelen in onder andere tijdschriften en boeken gepubliceerd. Ik raakte geïnspireerd en daardoor is dit borduurwerk ontstaan.” 

Je hebt voor deze merklap 4 verschillende kleuren nodig. In totaal zijn het 15 strengen.

Borduurformaat:
306 x 225 steken (55,64 x  40,91 cm)

Benodigdheden:
65 x 50 cm Belfast linnen kleur 101 of ieder gewenst 11 draads borduurstof of stof met 5,5 weefselbosjes per cm. 5 strengen DMC321/XX018, 3 strengen DMC815/XX022, 5 strengen DMC3787/XX415, 2 strengen DMC3852/XX312.  Borduurnaald met stompe punt nr. 22-24. Borduurschaartje. Rijggaren.

Werkwijze:
Slinger de stof om met het rijggaren om het uitrafelen te voorkomen. Zoek het midden van de stof met behulp van een centimeter en begin vanuit dit midden te borduren. Borduur in kruissteek met twee draden over twee weefseldraden of één weefselbosje volgens de teltekening op het patronenblad en in stiksteek met één draad.

Afwerking:
Leg het borduurwerk met de goede kant naar beneden op een zachte doek of handdoek en pers het voorzichtig op met een stoomstrijkijzer of met behulp van een vochtige doek. Laat het werk eventueel mooi inlijsten of maak er naar eigen inzicht een andere mooie creatie van!

icon betaalmethode Idealicon betaalmethode PayPalicon betaalmethode Bancontacticon betaalmethode Soforticon betaalmethode Giropay
icon postNL bezorgd