Digitaal patroon (download)

Patroon Kettingsteek - Nan van der Storm

Dit is een digitaal patroon

Deze patronen zijn alleen aan te schaffen of te downloaden wanneer je ingelogd bent, zodat het patroon aan jouw account gekoppeld kan worden Inloggen

Serie / Stekenboekje
Productie: Nan van der Storm


De kettingsteek met variaties
We borduren graag. Meestal kruissteek. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer steken om mooie borduurwerken mee te maken. Denk bijvoorbeeld aan de kettingsteek en de platsteek. In deze 7-delige serie in Borduurblad leert Nan van der Storm je hoe je door het maken van een stekenboekje met die steken kan ‘spelen’ in kleine borduurwerkjes. In dit nummer is het de beurt aan de kettingsteek waarop Nan je ook een paar varianten laat zien.

Nan: “Met het maken van deze twee pagina’s zijn we al op de helft van ons boekje. 

Hoe we de kettingsteek op onze stof krijgen is even een weet, maar dan is het een leuke steek met veel mogelijkheden.”

De gesloten kettingsteek wordt vaak gebruikt voor het opvullen van vlakken. Door de aard van de steek hoef je aanmerkelijk minder steken te maken dan met andere opvulsteken.

De open kettingsteek is heel geschikt voor het maken van takjes en leuke randmotieven. De losse kettingsteek is onder andere geschikt als blaadje aan een tak. 

icon betaalmethode Idealicon betaalmethode PayPalicon betaalmethode Bancontacticon betaalmethode Soforticon betaalmethode Giropay
icon postNL bezorgd