Digitaal patroon (download)

Patroon Gnoompjes en Boompjes - Zweigart

Dit is een digitaal patroon

Deze patronen zijn alleen aan te schaffen of te downloaden wanneer je ingelogd bent, zodat het patroon aan jouw account gekoppeld kan worden Inloggen
Wanneer zet jij je kerstboom? In november al of toch pas als de Sint ons land weer heeft verlaten? Sommige mensen kunnen niet wachten om hun huis helemaal in kerstsfeer om te toveren in aanloop naar kerstmis. Ben jij een van hen? Dan zijn deze borduurpatroontjes om kerstgnoompjes en kerstboompjes te maken echt iets voor jou.

GNOOMPJES
BORDUURFORMAAT: 70 x 84 (2x) en 70 x 50 steken

BENODIGDHEDEN: 3984 MURANO - Zweigart Linnen (32 ct) borduurstof in de kleuren rood (4030) en groen (6016). DMC garen in de op de teltekening genoemde kleuren. Borduurnaald met stompe punt nr. 22-24. Borduurschaartje. Rijggaren. Biaisband. Lontwol. Houten kraal. Lijmpistool.

WERKWIJZE: 1. Slinger de borduurstof om met het rijggaren om uitrafelen te voorkomen. Zoek het midden van de stof met behulp van een centimeter en begin vanuit dit midden met het borduren van het patroon. Borduur in kruissteek met twee draden over twee weefseldraden of één weefselbosje volgens de teltekening op pagina 21.

2. Als je klaar bent met borduren vouw je de borduurstof aan beide zijkanten van het geborduurde gedeelte van de muts naar achteren in de vorm van een puntmuts. Knip het teveel aan overtollige stof af en naai de muts aan de achterzijde aan elkaar. Voor een extra net resultaat doe je dit met het geborduurde gedeelte naar binnen en keer je na het vastnaaien de muts weer binnenste buiten.

3. Zet de onderkant van de muts af met een bijpassend biaisband of - als je geen biaisband hebt - sla de onderzijde van de muts naar binnen en strijk de zoom plat.

4. Gebruik voor het maken van de baard een stukje lontwol. Trek het lintwol wat uit elkaar om een vollere baard te maken. Heb je geen lontwol, maak dan een baard met behulp van breigaren door er een grote flos van te maken bijvoorbeeld.

5. Lijm de muts op de baard met behulp van een lijmpistool. En lijm er tot slot ook de houten kraal op.

BOOMPJES
BORDUURFORMAAT: 80 x 80, 105 x 110 en 80 x 70 steken

BENODIGDHEDEN: 3984 MURANO - Zweigart Linnen (32 ct) borduurstof in de kleuren groen (6016) en lichtgroen (6083). DMC garen in de op de teltekening genoemde kleuren. Borduurnaald met stompe punt nr. 22- 24. Borduurschaartje. Rijggaren. Vulling. Houten schijfjes. Boor. Lijmpistool.

WERKWIJZE: 1. Slinger de borduurstof om met het rijggaren om uitrafelen te voorkomen. Zoek het midden van de stof met behulp van een centimeter en begin vanuit dit midden met het borduren van het patroon. Borduur in kruissteek met twee draden over twee weefseldraden of één weefselbosje volgens de teltekening op pagina 21.

2. Als je klaar bent met borduren vouw je de borduurstof aan beide zijkanten van het geborduurde gedeelte van het boompje naar achteren in de vorm van een kerstboom. Knip het teveel aan overtollige stof af en naai de boom aan de achterzijde en onderzijde aan elkaar. Voor een extra net resultaat doe je dit met het geborduurde gedeelte naar binnen en keer je na het vastnaaien de boom weer binnenste buiten. Vul de boom met een klein beetje vulling.

3. Zet het boomstammetje in elkaar door een gaatje te borduren in het midden van het houten schijfje en het houten takje er in te lijmen. Beschik je niet over deze materialen? Dan kun je voor het stammetje eventueel ook een wijnkurk gebruiken.

4. Schuif het kerstboompje over het stammetje heen en zet het eventueel nog met een paar extra steekjes vast.
icon betaalmethode Idealicon betaalmethode PayPalicon betaalmethode Bancontacticon betaalmethode Soforticon betaalmethode Giropay
icon postNL bezorgd