Digitaal patroon (download)

Patroon Bloemetjes en blaadjes - Anchor

Dit is een digitaal patroon

Deze patronen zijn alleen aan te schaffen of te downloaden wanneer je ingelogd bent, zodat het patroon aan jouw account gekoppeld kan worden Inloggen
Naast de kruissteek, bevat de techniek van borduren nog veel meer mooie borduursteken. Wat te denken van de lussteek, de visgraatsteek of de omwikkelde rijgsteek bijvoorbeeld. Veel te moeilijk? Wel nee, op de volgende pagina zie je precies hoe je deze steken maakt. En natuurlijk hebben we ook nog wat handige tips voor je! Probeer het maar eens!

BORDUURFORMAAT: Elk vakje is 5 x 5 cm groot. In totaal heeft het merklapje een afmeting van 20 x 20 cm.

BENODIGHEDEN: 30 x 30 cm Linnen borduurstof. Anchor Linen borduurgaren in de kleuren 15, 16 en 17, 24, 25, 26, 27 en 28. Borduurnaald met scherpe punt. Borduurschaartje. Rijggaren. Overtrekpapier. Stift met wateroplosbare inkt. Borduurring.

GEBRUIKTE STEKEN: Platsteek, Festonsteek, Omwikkelde rijgsteek, Vliegsteek, Rechte steek, Kettingsteek, Stiksteek, Lussteek (lazy daisy), Zaadsteek, Visgraatsteek, Stiksteek, Frans knoopje, Wielsteek, Rijgsteek, Kruissteek.

VOOR JE BEGINT: Neem het patroon over op de stof met behulp van overtrekpapier en/of een stift met uitwisbare inkt. Klem de stof vast in een borduurring om ervoor te zorgen dat je makkelijker mooie, gelijkmatige borduursteken kunt maken.

WERKWIJZE: Zoek het midden van de stof met behulp van een centimeter en begin vanuit dit midden met het borduren van het patroon. Borduur alle borduursteken met twee draden of drie draden volgens de aanwijzingen in het patroon.

AFWERKING: Leg het borduurwerk met de goede kant naar beneden op een echte doek of handdoek en pers het voorzichtig op met een stoomstrijkijzer of met behulp van een vochtige doek. Lijst het in of maak er naar eigen inzicht een andere creatie van zoals bijvoorbeeld een leuk tasje.
 
icon betaalmethode Idealicon betaalmethode PayPalicon betaalmethode Bancontacticon betaalmethode Soforticon betaalmethode Giropay
icon postNL bezorgd