Digitaal patroon (download)

Patroon Artisjok Letterlap - Loes de Kleuver

Dit is een digitaal patroon

Deze patronen zijn alleen aan te schaffen of te downloaden wanneer je ingelogd bent, zodat het patroon aan jouw account gekoppeld kan worden Inloggen

Artisjok letterlap
Loes de Kleuver: “Tijdens het wandelen kom ik vaak langs een moestuin waarin ook dit jaar de artisjokken weer beginnen te groeien en bloeien. Iedere keer ben ik weer onder de indruk van deze mooie planten. Een deel van de plant is ook eetbaar. Bijzonder toch hoe mooi de natuur is! Zo is het ontwerp voor deze artisjok letterlap ontstaan.” 

“Je hebt voor deze merklap maar 7 strengen borduurgaren in 5 verschillende kleuren nodig”


Borduurformaat:
141 x 141 steken (25,64 x  25,64 cm)

Benodigdheden:
35 x 35 cm Belfast linnen kleur 101 of ieder gewenst 11 draads borduurstof of stof met 5,5 weefselbosjes per cm. 5 strengen DMC321/XX018 en 2 strengen DMC327/XX098.  Borduurnaald met stompe punt nr. 22-24. Borduurschaartje. Rijggaren.

Werkwijze:
Slinger de stof om met het rijggaren om het uitrafelen te voorkomen. Zoek het midden van de stof met behulp van een centimeter en begin vanuit dit midden te borduren. Borduur in kruissteek met twee draden over twee weefseldraden of één weefselbosje volgens de teltekening op het patronenblad en in stiksteek met één draad.

Afwerking:
Leg het borduurwerk met de goede kant naar beneden op een zachte doek of handdoek en pers het voorzichtig op met een stoomstrijkijzer of met behulp van een vochtige doek. Laat het werk eventueel mooi inlijsten of maak er naar eigen inzicht een andere mooie creatie van!
 

icon betaalmethode Idealicon betaalmethode PayPalicon betaalmethode Bancontacticon betaalmethode Soforticon betaalmethode Giropay
icon postNL bezorgd