Digitaal patroon (download)

Patroon Alfabet - Loes de Kleuver

Dit is een digitaal patroon

Deze patronen zijn alleen aan te schaffen of te downloaden wanneer je ingelogd bent, zodat het patroon aan jouw account gekoppeld kan worden Inloggen

Maanden & Alfabetten
Deze mooie merklap met maanden en alfabetten is ontworpen door Loes de Kleuver. Zij liet zich inspireren door de vraag wat gaat het jaar ons brengen? Mooie, maar misschien ook wel ook mindere momenten. Momenten waarop borduren ons in ieder geval troost en geluk brengt. In dit ontwerp zitten 12 alfabetten die staan voor de maanden van het jaar. De namen van de maanden zijn in de alfabetten zelf verwerkt. De seizoenen winter, lente, zomer en herfst komen eveneens aan bod, kijk maar naar in het kleurgebruik.

Borduurformaat:
239 x 311 steken (45,5 x  56,5 cm)

Benodigdheden:
Linnen (11 dr/cm) of Aida (5,5 weefselbosjes per cm) of ieder gewenste andere stofsoort. DMC of XX-garen in de op de teltekening genoemde kleuren. Borduurnaald met stompe punt nr. 22-24. Borduurschaartje. Rijggaren.

Werkwijze:
Slinger de stof om met het rijggaren om het uitrafelen te voorkomen. Zoek het midden van de stof met behulp van een centimeter en begin vanuit dit midden te borduren. Borduur in kruissteek met twee draden over twee weefseldraden of één weefselbosje volgens de teltekening op het patronenblad.

Afwerking:
Leg het borduurwerk met de goede kant naar beneden op een zachte doek of handdoek en pers het voorzichtig op met een stoomstrijkijzer of met behulp van een vochtige doek. Laat het werk eventueel mooi inlijsten of maak er naar eigen inzicht een andere mooie creatie van!

icon betaalmethode Idealicon betaalmethode PayPalicon betaalmethode Bancontacticon betaalmethode Soforticon betaalmethode Giropay
icon postNL bezorgd